Kommunesammenslåing….

Legg igjen en kommentar

….i Indre Østfold er noe som engasjerer de aller fleste, enten man er for sammenslåing eller ikke.

Indre Østfold Senior Service (IOSS) som bedrift kommer til å bestå med akkurat det samme tilbudet til kundene som vi har i dag. Men det er ikke det denne artikkelen dreier seg om.

 

2016 Kommunekart

Kommunekartet i Østfold kan bli endret i løpet av noen år….

 

Det vi derimot er ganske opptatt av, er at alle skal få muligheten til å stemme når de ulike kommunene avholder sine rådgivende folkeavstemninger.

I dagens utgave av Smaalenene kan vi lese at Spydeberg kommune skal gjennomføre hel-elektronisk folkeavstemning den 23.5.2016. I artikkelen skriver journalist Birgit Skogstad litt om hva som må til for at du som innbygger kan stemme hel-elektronisk:

«Du får en personlig kode på Altinn. Åpnes den ikke i løpet av 3 dager, får du samme kode i et brev i posten.»

Dette høres jo i utgangspunktet greit ut, men det stiller jo forutsetning om at alle innbyggere vet hva Altinn er, har vært innlogget der tidligere og er fortrolige med bruk av ulike koder på nettstedet…..

Spydebergs ordfører Petter Schou tilbyr utvidet service til alle de som ikke kjenner til Altinn og kodebruk: Ikke bare skal de ansatte på Grinitun ta med seg en PC og hjelpe beboerene der med å stemme – Servicetorget skal holde åpent lengre på selve valgdagen og hjelpe de som selv ikke har PC, nettbrett eller smarttelefon. Det kan lønne seg å være tidlig ute den dagen!

IOSS synes dette har et snev av fag-arroganse – selv om mange i dag er på nett og også har kjennskap til Altinn, så er det garantert både i Spydeberg og andre steder, mange som ikke har peiling på hva dette er og hvordan det skal brukes. Antagelig vil de samme menneskene kvie seg for å møte opp for å få låne et nettbrett på Servicetorget, og i verste fall avstå fra å avgi stemme denne dagen.

IOSS gir personlig tilpasset opplæring og veiledning til alle. Og det gjelder også deg som foretrekker å få kjennskap til Altinn og koder og bruken av dem på forhånd – så du slipper å være en av de som skal stå i kø på Servicetorget på selve dagen for avstemningen.

Vi dekker hele Indre Østfold – så uavhengig av om du er bosatt i Spydeberg eller andre steder, vårt servicetilbud til deg forblir personlig tilrettelagt og vi tilpasser opplæringen og tidsbruken til hver enkelt kunde. Og Altinn kan du bruke til mye mer enn å være med på å bestemme kommunens fremtid, det meste av offentlig informasjon om deg ligger i Altinn…

Kontakt IOSS på tlf. 97710210 mellom 10.00 og 18.00 på hverdager for å gjøre en avtale. Vi kommer dit du er, og du får opplæring og veiledning i ditt eget hjem. Vi hjelper alle så raskt vi kan!

 

 

 

 

Forfatter: Indre Østfold Senior Service (IOSS)

Bedrift med base i Indre Østfold kommune, men med arbeidsfelt over Viken og Oslo. Om du er en "senior" som trenger data-assistanse eller en bedrift eller forening som trenger merkantil hjelp; DET ER OSS DU SKAL KONTAKTE! Mer info ellers på nettsiden vår....

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s