Digipost og Eboks – noe alle må ha i 2016!

Legg igjen en kommentar

Du har sikkert hørt om det, antagelig lurt på om du trenger det og kan hende vet du lite om det – men: fra 2016 så er det slik at offentlige etater slutter å sende deg brev i papirformat, og alle må på et eller annet tidspunkt skaffe seg adgang til Digipost og/eller Eboks.

 

Disse to kommer du til å måtte stifte nærmere bekjentskap med i 2016...

Disse to kommer du til å måtte stifte nærmere bekjentskap med i 2016…

 

Forsikringspapirer, lønnsslipper, attester, årsoppgaver, helsepapirer – alt dette er eksempel på dokumenter du vil få rett inn i din digitale postkasse.

Digipost og Eboks er gratis, de er enkle å bruke, du får tilgang fra både PC, nettbrett og mobiltelefon. Du logger deg inn med Bank-ID, kodebrev fra Altinn, Buypass eller lignende – så dette er helt trygt og sikkert, og det er kun du som har tilgang til den posten som sendes deg!

 

Her ser du startsiden som møter deg på Digipost

Her ser du startsiden som møter deg på Digipost

 

Vi kan mene hva vi vil om at vi skal «tvinges» til å bli elektroniske og digitale, at dette er «dårlig gjort» overfor brukere som ikke har teknisk innsikt osv., men dette er noe som alle er nødt til å skaffe seg før eller siden – dersom du fremdeles vil ha post fra det offentlige!

Fordelene med dette er derimot ganske store: det er mye sikrere enn vanlig postgang, du må bruke ditt eget passord for å åpne postboksen, du får den posten du skal ha fra de ulike instansene med en gang og du kan sende svar tilbake til avsenderen når du måtte ønske det.

IOSS hjelper alle som trenger assistanse til å komme i gang med Digipost og Eboks. Vi beregner ca. 1-2 timer opplæring pr. kunde, men tilpasser selvfølgelig dette til hver enkelt.

Opplæringen kan deles inn slik: 1) Vi sørger for at du har en e-postadresse. 2) Vi går gjennom Digipost og Eboks for å se hvem av dem som er den mest praktiske for deg. 3) Vi registrerer deg i den aktuelle tjenesten. 4) Sammen sjekker vi at det fungerer som det skal. 5) Vi er tilgjengelig på telefon for deg når som helst dersom det oppstår spørsmål om bruken av tjenesten i ettertid!

 

Kontakt oss på tlf. 97710210 mellom 10.00 og 18.00 på hverdager for å gjøre en avtale. Vårt mål er at alle skal få hjelp så raskt som mulig, men at noe ventetid må påregnes da dette er noe som veldig mange er nysgjerrige på i disse dager….

 

 

Forfatter: Indre Østfold Senior Service (IOSS)

Bedrift med base i Indre Østfold kommune, men med arbeidsfelt over Viken og Oslo. Om du er en "senior" som trenger data-assistanse eller en bedrift eller forening som trenger merkantil hjelp; DET ER OSS DU SKAL KONTAKTE! Mer info ellers på nettsiden vår....

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s